De RIS (rijopleiding in stappen) methode helpt je om in kleine, overzichtelijke stappen een bewuste en veilige bestuurder te worden. Modules en scripts helpen je stap-voor-stap naar wat je als automobilist moet kennen, kunnen en willen.

Het praktijkboek dat bij deze methode hoort, is een hulpmiddel tijdens de rijlessen.
Je kunt vooruit werken om je beter voor te bereiden op de volgende les. Je kunt altijd nog eens terugkijken naar wat al behandeld is.

Door QR-codes te scannen zijn animaties te bekijken.Rijles Module 1: Voertuigbediening en voertuigbeheersing

Rijles Module 2: Beheersing van eenvoudige verkeers manoeuvres en verkeerssituaties

Rijles Module 3: Beheersing van complexe verkeers manoeuvres en verkeerssituaties.

Rijles Module 4: Veilige en verantwoorde verkeersdeelname.

Rijles Module 5: Verkeersinzicht


rijopleiding20in20stappenjpg
De rijlessen worden door een en de zelfde instructeur gegeven. 
Ook ben ik
RIS gecertificeerd(rijopleiding in stappen)

Ook het
nieuwe rijden komt aan bod.
Rijlessen
De rijlessen  altijd met dezelfde instructeur. Wat natuurlijk een vertrouwde band geeft. In de auto wordt niet gerookt.
Meerdere keren per week lessen is ook mogelijk zodat je sneller je rijbewijs kan behalen. We gaan ook werken met een huiswerkboekje waarin je alles over de praktijk kunt nalezen.

Theorie examen 
Ten eerste moet je theorie examen halen. Probeer dit zo snel mogelijk te halen. Meestal voor 15 lessen zodat je niet in de knoop komt. Oefenen van de theorie doen we bij VEKA Best


TTT
 
Op 2/3 van je rij opleiding doe je een TTT (tussentijdse toets). Dit houdt in dat je met een examinator een stuk gaat rijden. Waarbij je binnen en buiten de bebouwde laat zien wat je al kan; onder andere door een stuk snelweg en met navigatie te rijden. Daarnaast laten ze je een ogen test doen door op ongeveer 25 meter een kenteken lezen.

Examen
Als alles met goed vervolg doorlopen is, kun je op examen. Als je bent geslaagd, moet je een afspraak maken op het gemeentehuis van je gemeente waar je bent ingeschreven, daar kun je je rijbewijs aanvragen. Dit duurt ongeveer 5 werkdagen.

2todrive
Dit houdt in dat je met 16,5 mag beginnen te rijden en met 17 jaar examen mag doen. Je moet enkele personen opgeven om begeleid te rijden met jou. (Deze moeten wel minimaal 5 jaar het rijbewijs hebben). Dit kun je vinden op de site 2todrive; de link staat onder aan de site.

Machtiging
De rijschool( nummer ) moet gemachtigd worden met je DigiD bij het CBR op hun site (onder staat de link bij CBR), zodat deze op naam je examens kan plannen.

Gezondheidsverklaring 
Voordat je op examen kan gaan moet je een gezondheidsverklaring aan vragen met je DigiD bij het CBR op hun site (onder staat de link naar het CBR).